torsdag, augusti 05, 2010

Politik måste bygga på ideologi

Kommentar till Richard de Garay Vazquez m fl 2/8.


RelateratSverigedemokraterna frågar varför vi etablerade partier avfärdar populism.

Problemet med populism är inte att man har en agenda man tror ska tilltala många. Problemet är att man i grunden måste ha en ideologi att basera sina teser på. Annars funkar det inte!

Vilken ideologi har SD? Vad går som en röd tråd genom deras program? Jo, att man ständigt skyller på någon annan – EU, flyktingar eller etablerade partier.

Man är inte införstådd med hur samhällsutvecklingen fungerar utan refererar till folkhemmet och Bullerbyn. Att återskapa det skulle innebära isolering, katastrof och armod. Genom att inte inse det visar man på bristande insikt och politisk inkompetens. Vi måste arbeta med utvecklingen, inte mot den!

Därmed inte sagt att ordning och reda, trygghet på gator och torg eller eget ansvar är populistiska frågor. De drivs även av etablerade partier.

Sossarna har i generationer skapat det samhälle vi ser idag med otrygga människor, segregation och ensamhet. Vi har haft en mandatperiod på oss att ändra detta, men så fort går det inte att styra om en stor skuta.

En sak är säker, om väljarna ger mig förtroende nästa mandatperiod också – kan man vara säker på att jag inte i dessa frågor eller några andra samarbetar med SD!

Tomas Green (FP), Halmstad

Inga kommentarer: