lördag, augusti 07, 2010

Folkpartiet vill bygga trygghetsboende

Låt oss konstatera att befolkningen iHalmstad blir äldre. Det kräver att vi skapar förutsättningar för ett bra boende till rimlig kostnad för de äldre. Trygghetsboende är då ett alternativ.

Trygghetsboende innebär att med statligt bidrag, på förslag av Barbro Westerholm (FP), bygga till en något lägre byggkostnad. Trygghetsboende innebär att den boende skall vara över 70 år och att det skall finnas personal tillgänglig samt gemensamhetsutrymmen. Jag är övertygad om att sociala kontakter är viktiga för en ökad livskvalitet på äldre dar.

HFAB, Halmstads kommuns eget bolag, har tagit initiativet och samlat intresserade av Trygghetsboende på Alla Hjärtans Hus, det blev fullsatt. Detta visar att det finns ett stort intresse för Trygghetsboende. HFAB har 2007 och 2010 ansökt om markanvisning för bostäder hos kommunen i anslutning till Handikappbadet i Tylösand.

Min vision är att kunna bygga där. Tänk att för en handikappad eller äldre få möjlighet att med något tekniskt hjälpmedel ta sig ned till detta bad.

HFAB är garanten för att upplåtelseformen blir hyresrätt, vilket innebär att nästan alla har möjlighet att bo till rimlig hyra. Visionen innebär också att inte bara äldre skall bo i detta område, blandning mellan barnfamiljer och äldre är att föredra.

Ett av kommunens mål är: Vi skapar en atmosfär som ger livslust – genom aktivitet, gemenskap och livskvalitet för alla.

Nu hoppas jag att kommunen nästa mandatperiod ger HFAB i uppdrag att bygga i anslutning till handikappbadet i Tylösand

Roland Adler

ordförade Folkpartiet, ordförande HFAB

Inga kommentarer: