söndag, september 05, 2010

FP har helt andra syften än SD

Svar till Sune Andersson 27/8.


Sune Andersson hoppar på Folkpartiet och menar att Folkpartiet driver politik som liknar SD:s. Därefter räknar han upp förslag från enskilda folkpartister men även förslag som är hela partiets officiella hållning.

För mig som liberal är en bra utbildning den viktigaste frihetsfrågan, för att varje individ ska ha möjlighet att forma sitt liv så som hon önskar. Utan kunskap har individen sämre möjlighet att fatta rationella beslut som är bäst för sig själv.

Folkpartiet i Malmö står därför upp för att svenska ska pratas i klassrummen, när undervisning sker på svenska. Om undervisning sker på exempelvis engelska, kinesiska eller arabiska så ska eleverna naturligtvis tala detta språk. Likaså lägger vi oss inte i på vilket språk eleverna kommunicerar på raster eller annan icke schemalagd tid. Förslaget syftar endast till att stärka elevernas språkutveckling, samt att stärka lärarens roll iklassrummet.

Tyvärr vägrar våra meningsmotståndare lyssna på våra förslag i deras helhet, och framför allt vägrar man lyssna på syftena med våra förslag, vilka skiljer sig markant från SD:s. Folkpartiet är det parti som tydligast står upp för öppna gränser, mångfald och ett mångkulturellt samhälle där alla passar in, det vet den som läst våra förslag som helhet.

Ewa Bertz, kommunalråd, Folkpartiet Liberalerna Malmö

Inga kommentarer: