söndag, september 05, 2010

Dags för klargöranden

Svar på insändare 26, 27 och 28/8.


Dags att klargöra några saker som politiska motståndare rör runt med kring mina uttalanden.

SD:s representant säger sig inte förstå mitt ”svammel”. Nej, har man en grundsyn att allt är någon annans fel, så har man också stora luckor i samhällets skeenden och politisk historia. Ett sådant politiskt parti väljer jag att inte samarbeta med.

Redan 1711 talade Addison i den engelska tidningen Spectator om att han önskade att ”alla hederliga människor skulle sluta sig samman vilket parti de än tillhöra gentemot dem som är ovärdiga” (språket bör ses ur den tidens perspektiv). Oavsett dagens politiska parti har vi således en 300-årig tradition att inte samarbeta med sådana som ni! Detta kan SD se som min slutreplik i diskussionen.

Att man rycker uttalanden ur sitt sammanhang för att rada upp dem som bevis för att Folkpartiet är främlingsfientligt är svårt att bemöta om man inte tar punkt för punkt. Generellt kan sägas att många förslag är enskilda medlemmars, som inte blivit partiets. Dock finns ingen grundton av främlingsfientlighet hos oss. Vi är för invandring och vill att alla ska ges möjligheter att verka ilandet. Det är inte möjligt om man lever i utanförskap. För att få ett jobb måste man ju kunna språket och förstå kulturen! Tvångsgifte och könsstympning är en hjärtefråga för alla humanister!

Slutligen vill jag klargöra att oljekrisen 1974 inte har något med otrygghet på gatorna, misslyckad integration, utanförskap och slapphet i skolan att göra. Det får sossarnas ideologer de senaste 30 åren ta ansvar för själva!

Tomas Green (FP)

Inga kommentarer: