torsdag, augusti 16, 2007

Halmstad vill bevara Halland

HALMSTAD
Kommunstyrelsen i Halmstad ställer sig bakom det gemensamma remissyttrande som Hallandskommunerna, landstinget Halland och region Halland utarbetat med anledning av Ansvarskommitténs betänkande.



Det innebär att Hallands kommuner och landsting vill bevara Halland som län men ställer sig bland annat bakom att det regionala utvecklingsansvaret i framtiden överförs från staten till det kommunala självstyrelsesystemet.

– Det finns en bred samstämmighet kring att bevara Halland och inte tvinga in länet i en storregion och det är glädjande att ledande regeringspartiföreträdare har anslutit sig till den halländska uppfattningen, säger kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (m).

– Vi vill samtidigt framhålla att ansvarskommitténs betänkande innehåller många kloka slutsatser för vår framtida samhällsorganisation, inte minst i förhållandet mellan den statliga och den kommunala nivån, goda grunder inför framtiden som tyvärr hamnat i skuggan av diskussionerna kring den geografiska indelningen, tillägger Graf.
Artikel i Hallandsposten

Inga kommentarer: