torsdag, mars 24, 2011

Stå upp mot förråandet!

Sverigedemokraterna förråar det svenska debattklimatet. Det senaste exemplet på detta är hur de försöker införa begreppet ”illegal invandrare” i den svenska debatten. Den benämningen förkommer inte i våra lager. Den har inte heller tidigare använts i vår inhemska debatt. Tania Bengtsson med flera från vänsterpartiet hade en bra debattartikel härom veckan där de belyste Sverigedemokraternas strategi på ett tydligt och lättbegripligt sätt. Införandet av olika uttryck för att beskriva det de menar är ett hot, är en del av deras långsiktiga strategi att nå ett slutet samhälle.

Deras strävan mot det slutna samhället, där misstänksamhet och misstro råder, är det som skiljer dem från Folkpartiet och gör oss till diametrala motsatser. Vi strävar efter ett öppet och tolerant samhälle där människor accepterar varandras olikheter. Vi vill ha öppna gränser och fri rörlighet. Vi vill ha ett samhälle där människor tar ansvar för sina egna liv, där människor har frihet att besluta om sina egna liv. Vi vill också ha ett samhälle som tar ansvar för dem som inte kan eller vill ta ansvar för sin egen utveckling.

Ett annat uttryck SD relativt nyligen infört i debatten är ”massinvandring”. Yttrycket har införts av populistiska skäl, utan någon reell förankring. Det finns ingen statistik som motiverar användningen av det uttrycket när immigrationen till Sverige skall beskrivas. Däremot hjälper uttrycket den högerpopulistiska rörelsen i sina strävanden efter att beskriva ”de andra” som ondskefulla kontrahenter till pensionärer, barn och sjuka.

Nya begrepp och fokusering kring Islam som ett hot mot det Svenska samhället är just nu deras metod. Det jag just nu ser som ett betydligt större hot mot vårt rike, vår frihet och vårt samhälle är Sverigedemokraternas tillväxt. Jag har följt deras utveckling sedan -90 talets början och de målar inte upp en trevlig bild av sig själva för den som är insatt.

För alla ni som värderar öppenhet och tolerans gäller det nu att bekänna färg. Sitt inte tyst och acceptera din kollegas främlingsfientliga utlägg kring fika bordet. Låt inte rädslan kuva dig under släktträffen när intoleranta värderingar vädras på släktträffen. Stå upp för friheten!

Per Carlsson (Fp), Halland

Inga kommentarer: