fredag, juni 27, 2008

"Nilsson väljer att inte svara"

nBertil Nilsson (fp) väljer att i sin insändare ”Tillgängligheten ska ökas” i HP den 13 juni att inte svara på min tidigare fråga ”Var tog satsningen på att göra Storgatan mer tillgänglig vägen?” Hanhänvisar till en utredning.

Men svar går att få på annat sätt och det är att alliansen när man fått makten hösten 2006 plockade bort satsningen på Storgatan. Tekniska kontoret hade i nära samarbete med Handikapprådet tagit fram ett förslag på hur tillgängligheten för funktionshindrade skulle förbättras på Storgatan.

Ett förslag som enligt den information undertecknad fått hade stöd av handikapporganisationerna. Men den satsningen plockades snabbt bort av alliansen och nu hänvisar Bertil Nilsson till en ny utredning.


JONNY PERSSON

Insändarskribenten skriver att Bertil Nilsson inte har svarat, detta påstående är fel, vilket framgår av skribentens egna text. Här nedan är svaret som Bertil skrivit. Varför ska bara Storgatan vara tilgänglig för funktionshindrade, är det inte bättre att satsa på att hela City blir tillgängligt? Socialdemokraterna har i många år flaggat för att anpassa Storgatan men det hände inte så mycket på den fronten, nu tar Alliansen ett ordentligt grepp om hela City istället!



Tillgängligheten ska ökas

Svar till Jonny Persson, HP 11 juni.

Angående Storgatan och bättre tillgänglighet, så vill jag nämna att vi vill se till helheten i city och därför pågår det bl a en utredning.

Denna utredning handlar även om att göra om Köpmansgatan till en gågata och i samband med detta anpassa affärernas entréer osv. Helheten om hur innerstaden kan utformas ingår vidare i arbetet om ”Att forma framtidens och möjligheternas stad”.

Planeringsarbeten pågår således för fullt för att öka tillgängligheten i city. Vår målsättning är att vi skall leva upp till lagen om ”Att enkelt avhjälpta hinder” och att detta skall vara klart år 2010.


BERTIL NILSSON (FP),
ordförande i kommunala handikapprådet i Halmstad

Inga kommentarer: