tisdag, juni 17, 2008

En röst från folket

Politisk kullerbytta


2008-06-17 00:03



Politiker har ett mycket sällsynt sätt att se på verkligheten.

Halmstads socialdemokrater har i debattartiklar och insändare, ondgjort sig över regeringens ”pensionärsskatt” och hur orättvist det var.

Det är däremot inte orättvist att höja pensionärernas kommunalskatt med 72 öre. Det tycker jag är en relativt vig politisk kullerbytta.

Det är faktiskt så att alla pensionärer finns ju tack och lov inte i vården utan klarar sig hyggligt själva.

Kommunalskatten drabbar ju de pensionärerna ännu hårdare eftersom de hittills inte fått gottgöra sig den skattelättnad som de arbetande ”massorna” fått.

Man kan dessutom fråga sig vem det var som bestämde att alla skulle skatta lika och tog bort skattekolumn 2 som var lägre skatt och där pensionärerna skattade.

Varför kan inte de pensionärer som är friska och klarar sig själva få en liten slant över och kunna unna sig lite nöjen om de skulle så önska?

Nej, ta alla pengarna och ge ut lite bidrag, det verkar vara den rätta medicinen till pensionärerna. De ska inte få ha något lyxliv.

De kan klämmas åt och har inget att klaga över, de har ju fått ta del av alla skattehöjningar, så i det fallet är det ju rättvist.

Sd, som nu sitter i knä på oppositionen har väl blivit lovat något i framtiden? De är ju också ”pensionärernas” parti och kan ju därför inte stödja alliansen i Halmstad.

De kan ju heller inte ta några egna beslut utan måste fråga Stockholm, det är rejäla politiker som är ett gott stöd när det blåser om pensionärens huvuden.


ELLEN

Inga kommentarer: