fredag, augusti 28, 2009

Flygplatsens framtid svårt beslut för FP


Foto Emma Gustavsson

Flygplatsbolaget går back med över 13 miljoner kronor i år. Det är ett av skälen till att Folkpartiet har svårt att bestämma sig om flygplatsens framtid.
Partiets avgående kommunråd Bertil Nilsson tycker att situationen med en flygplats i Halmstad och en i Ängelholm är ohållbar på sikt. När partiet i går bjöd in sympatisörer och intresserade till en medborgarträff om flygplatsens framtid och om vilken hållning partiet ska ha i frågan slogs han hårt för att Halmstad genast måste börja samverka, inte konkurrera, med Ängelholm.

– Som jag ser det är området mellan Halmstad och Helsingborg en tillväxtregion med stor potential i framtiden. Vi måste samråda för att lyckas. Annars står vi kanske där om fem år med två flygplatser som gått omkull, resonerade han.

Medborgarträffen var partiets tredje i ordningen. Tidigare har Folkpartiet bjudit in allmänheten för att få vägledning i de svåra frågorna skolmat och äldrevård. Nu blev det visserligen inte så många röster från andra än partisympatisörer, men träffen ses ändå som värdefull då både gräsrötter och mer insatta i politikens värld diskuterar för- och nackdelar direkt med varandra.
Läs artikel i HP

Inga kommentarer: