torsdag, oktober 21, 2010

Inga problem att samarbeta med MP

Jag tycker att den kritik som riktats mot den nybildade majoriteten i Halmstad är lite märklig. Då tänker jag så här: En väljare röstar på ett parti för att det finns något i partiets politik som tilltalar. Det kan vara ideologin, någon enstaka fråga eller ett flertal frågor som avgör vilket parti du som väljare lägger din röst på, men din förhoppning är ändå att den utlovade politiken ska föras och realiseras under den kommande mandatperioden.

För att ett parti ska kunna realisera hela sin utlovade politik måste det partiet uppnå egen majoritet. Går inte det så är det dags att börja kompromissa, några delar av den egna politiken får stå tillbaka för att få stöd av andra partier.

Det är således inte konstigt att allianspartierna och Miljöpartiet alla gör eftergifter för att kunna samarbeta. Syftet är ju, för alla inblandade, att verkställa den politik vi utlovat inför valet. Jag tycker det är ett ansvarsfullt förhållningssätt gentemot sina väljare att göra en överenskommelse, vilken ger reellt inflytande i kommunen.

Jag, som folkpartist, ser inga problem med att samarbeta med det ideologiskt närbesläktade Miljöpartiet.

Per Carlsson (FP), Halmstad

1 kommentar:

Anonym sa...

Tror det handlar om ärlighet och etik. Säkerligen inget annat Per.