torsdag, september 06, 2012

Inget fortsatt förtroende för Sven Jägervall



Halmstad 2012-09-06  Pressmeddelande från Folkpartiet i Halmstad
På gruppmötet i måndags 3/9 beslutade en enig politisk grupp att vårt förtroende för Sven Jägervall är förbrukat. Han är en av Folkpartiets förtroendevalda med politiska uppdrag i kommunfullmäktige och hemvårdsnämnden i Halmstads kommun.
Beslutet fattade gruppen mot bakgrund av att Sven Jägervall vid hemvårdsnämndens sammanträde på onsdagen i förra veckan, valde att gå emot Folkpartiets och Femklöverns uppfattning i en för nämnden central och viktig fråga. Folkpartiet styr tillsammans med fyra andra partier Halmstads kommun genom en valteknisk samverkan och vi har normalt sett majoritet i hemvårdsnämnden. När Sven Jägervall trots långa diskussioner valde att gå emot det egna partiet och Femklöverns uppfattning, fick det konsekvensen att oppositionen vann omröstningen.

- Ett samarbete mellan fem partier i majoritet bygger på tillit och helhet. Vi har ansvaret för helheten och det finns en politisk överenskommelse och en arbetsordning inom Femklövern. Vi måste kunna lita på att ledamöter i nämnder och styrelser för den politik som är överenskommen. Sven har, trots uppmaningar om att följa spelreglerna, valt att rösta med oppositionen för att få igenom sitt eget personliga ställningstagande. Det är inte acceptabelt och gruppen känner helt enkelt inget förtroende för honom längre, säger Suzanne Åkerlund (FP) kommunråd.


För mer information kontakta:Folkpartiet LiberalernaSuzanne Åkerlund, Kommunråd Halmstads kommun
Tfn:070-604 57 50
E-post:suzanne.akerlund@halmstad.se

Inger Larsson, Gruppledare kommunfullmäktige Halmstads kommun
Tfn:072-219 90 26
E-post: inger.c.larsson@halmstad.se

1 kommentar:

Veteraners rätt i samhället sa...

Undrar hur det står till med Folkpartiet "Liberalerna" i Halmstad - egentligen? Man verkar, avverka socialliberaler i parti och minut.
Halva mandatperioden har svunnit, utan att Folkpartiet "Liberalerna" har hittat hem.
När ska Folkpartiet "Liberalerna" åter bli Folkpartiet Liberalerna? Förhoppningsvis före september 2014!